OVER ONS


Mythos Greek Restaurant Amsterdam is gevestigd in het centrum, vlakbij het Leidseplein, City Theater en het DeLaMar Theater.In restaurant Mythos Greek bent u van harte welkom om te genieten van vers eten, goede wijn en een vriendelijke bediening. Onze koks kunnen putten uit een groot assortiment dag verse vis en vlees. Bent u niet zo’n visliefhebber, dan kunt u kiezen uit vlees, Gyros en andere vegetarische gerechten.

Griekse keuken

De Griekse keuken (Grieks: Ελληνική κουζίνα) is de traditionele keuken van Griekenland. Het is een typische mediterrane keuken en vertoont gelijkenissen met de keukens van de Balkan, Italië, Anatolië en het Midden-Oosten. De Griekse keuken (Grieks: Ελληνική κουζίνα) is de traditionele keuken van Griekenland. Het is een typische mediterrane keuken en vertoont gelijkenissen met de keukens van de Balkan, Italië, Anatolië en het Midden-Oosten.

Gyros in een Pitabroodje

Gyros (Grieks: γύρος, jíros) is een traditioneel Grieks (fastfood) gerecht bestaande uit een aan een grote spies gegrild varkensvlees, in reepjes gesneden en gekruid. Het lijkt enigszins op shoarma en het Mexicaanse taco al pastor. Alle drie zijn ze afgeleid van het Turkse döner kebab dat in de 19e eeuw is uitgevonden in Bursa.

In Griekenland wordt gyros met plakjes tomaat, ui, aardappel, tzatziki of yoghurt in een pitabroodje gewikkeld en gegeten. In Griekse restaurants in Nederland en België is gyros in een groot aantal gerechten terug te vinden.